19554153_1353118398128589_8327389007669333498_n.jpg

Pernille Harbo Caspersen
Founder & CEO
Art Agent, Independent Curator, Exhibition and Event Maneger, Board Member. BA, International Studies / BA, History of Art

+45 22 25 70 51
harbo@rum1.dk

Mette Melchiorsen Kirsten
Art Agent in Cape Town, South Africa Representative DanesWorldwide / CapeTown

+27 76 622 1310
ask@mette.co.za
Skype: mette.kirsten

Pernille Harbo Caspersen er grundlægger af RUM i 2007, arbejder som kunstagent og har kurateret flere udstillinger.
I ønsket om at tydeliggøre kunstens essens og ærinde, og hvilken effekt kunst kan have på virksomheden som organisation, dens kunder og samarbejdspartnere, har hun udviklet modellen »What can business learn from the Arts«.

Hun er også kvinden bag firmaet ARTTalk, initiativtager og eventkoordinator på en række større events i københavnske kunstinstitutioner, hvor ønsket har været at lade erhvervsliv møde kulturliv.

Med baggrund i Internationale Studier og Kunsthistorie har hun en særlig interesse i tværdisciplinære projekter. Hun har siddet som bestyrelsesforkvinde i godt tre år for Nordic Designers Aid, der en dansk not-for-profit og politisk uafhængig organisation, som arbejder for at skabe social udvikling i Sydafrika gennem uddannelse og kreative programmer, og ser kunsten som et værktøj til social forandring.
Desuden var hun i 2017 med i styregruppen for Arts & Globalization, der var præsenteret i Venedig i Palazzo Rossini i åbningsugen ved den 57. Venedig Biennale. Arts & Globalization arbejder på at fremme kulturel mangfoldighed og interkulturel dialog gennem samtidskunst og tværfagligt samarbejde

Et af hendes primære afsæt tager hun i UNESCO-konventionens mål om beskyttelse og fremme af kulturel mangfoldighed, der hviler på en forståelse af kunst og kultur som en vigtig, folkelig funderet ressource med et samfundsforandrende og -udviklende potentiale.

Siden april 2019 hun siddet i bestyrelsen for Copenhagen Chamber Performance (stiftet i 2011), der er en alternativ platform for klassiske musikere, hvor musik-dramatiske projekter, nyskreven musik, kendte operaer i nye former og kammerkoncerter er kernen i foreningens motivation og arbejde.

»Visionen er at formidle god og relevant kunst, der udfordrer sanserne og skaber grobund for debat, nytænkning og kommunikation mellem mennesker«.

Se mere om projekter under referencer