+45 22 25 70 51 (UTC +1)
harbo@rum1.dk

Pernille Harbo Caspersen
Grundlægger & CEO Kunstfaglig rådgiver, uafhængig kurator, forperson, udstillings- og eventmanager. BA, Internationale Studier / BA, Kunsthistorie.

Jeg har min daglige base i KLUB - Fællesskab for Forandring /Linnésgade Kbh. K https://klub.io

Pernille Harbo Caspersen er grundlægger af RUM i 2007, arbejder som kunstfaglig rådgiver (bl.a. Kopenhagen Für, Arkitema, Skejby Fertilitetsklinik, Poul Erik Bech Fonden) og har kurateret flere udstillinger.

I ønsket om at tydeliggøre kunstens essens og ærinde, og hvilken effekt kunst kan have på virksomheden som organisation, dens kunder og samarbejdspartnere, har hun udviklet modellen »What can business learn from the Arts«.

Hun er også kvinden bag firmaet ARTTalk, initiativtager og eventkoordinator på en række større events i københavnske kunstinstitutioner, hvor ønsket har været at lade erhvervsliv møde kulturliv.

Med baggrund i Internationale Studier og Kunsthistorie har Pernille HC en særlig interesse i tværdisciplinære projekter. Et af hendes primære afsæt tager hun i UNESCO-konventionens mål om beskyttelse og fremme af kulturel mangfoldighed, der hviler på en forståelse af kunst og kultur som en vigtig, folkelig funderet ressource med et samfundsforandrende og -udviklende potentiale.

Fra 2015-18 var Pernille HC forperson for Designers Without Borders, der en dansk not-for-profit og politisk uafhængig organisation, som arbejder for at skabe social udvikling i Sydafrika gennem uddannelse og kreative programmer.

I 2017 sad Pernille HC med i styregruppen for Arts & Globalization, der var repræsenteret i Venedig ved den 57. Venedig Biennale. Arts & Globalization arbejder på at fremme kulturel mangfoldighed og interkulturel dialog gennem samtidskunst og tværfagligt samarbejde.

Senest har Pernille HC været initiativtager og uafhængig kurator på udstillingen "I do art, ergo I am - Hans Sandberg in Memoriam" med 80 værker på Marienlyst Slot. Med udstillingen fulgte et underliggende ønske om at støtte op omkring en afstigmatisering af psykisk lidelse. Udstillingen blev således ledsaget af et parallelt program med workshops for særligt sårbare grupper og symposiet »Kan kunsten bidrage til folkesundheden« (80 Pers.), der skulle udforske det tværsektorielle felt mellem kultur og sundhed.

Siden 2020 har hun siddet som forperson for Copenhagen Chamber Performance (stiftet i 2011), der er en alternativ platform for klassiske musikere, hvor musik-dramatiske projekter, nyskreven musik, kendte operaer i nye former og kammerkoncerter er kernen i foreningens motivation og arbejde (forestillinger på bl.a. Teater Republik og Mungo Park).

»Kernevisionen er at formidle god og relevant kunst, der udfordrer sanserne og skaber grobund for debat, nytænkning og kommunikation mellem mennesker«.

(Se mere om projekter under referencer)

Foto: Uden titel, Morris Louis. 1960. Metropolitan Museum